lauantai 29. tammikuuta 2011

Pastaa nälkäisille

Alkuperäinen ohje Saku Tuomisen ja kumppaniden kirjasta Aglio et Olio. Kirja on muuten mukava, kun mitään määriä ei kerrota, eli ihan aloitteleville kokeille saattaa mennä sormi suuhun. Toista se on meillä, kun mututuntumalla mennään...
Meillä pastat, joissa on tilkka öljyä ja pari valkosipulin kynttä, eivät saa suurta suosiota, vaan pastassa pitää olla syötävää, joten valitsin tämän reseptin, lisäten siihen tietenkin -pekonia, kuinkas muuten...

Tarvitaan maustamatonta broilerin rintafileetä, joka suikaloidaan
porkkanaa
Kuivattuja tatteja ohjeen mukaan, mä laitoin kanttarelleja, suppikset voisi olla liian vahvoja
kesäkurpitsaa, pieninä suikaleina
salottisipulia, suuripiirteisesti leikattuna
ja tietenkin- valkoviiniä
Pekonia kuutioina
Rukolaa, jonka minä tietenkin unohdin

Suolaa ja pippuria tietenkin

Paistetaan ensin pekoni, lisätään kana, kasvikset ja sienet, paistetaan kunnolla ja maustetaan. sitten viini, annetaann kiehua pois, tarvittaessa sienten liuotusvettä. tässä tämä. Lopuksi tagliatellen kanssa sekoitetaan lisätään rucola, mutta oli hyvää ilman rucolaakin.

1 kommentti:

riina kirjoitti...

Mä en epäile hetkeäkään etteikö toi olis taivaallisen hyvää..

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...