lauantai 2. huhtikuuta 2011

Salvialla maustettu naudanlihapihvi maustetun tagliatellen kanssa


Blogissa on ollut taukoa. Sattuneesta syystä aika on kulunut muihin asioihin, mutta eiköhän tämä taas tästä. Yllättäin raati alkoi vinkua liharuokaa ja löysin tämän ruokatorstaissa joskus olleen reseptin, joka oli kyllä helppo ja hyvä. Lähes pikaruokaa.

tähän tarvitaan naudan paisti. Lihan on syytä olla hyvää. Paistista leikataan kohtalaisen paksuja pihvejä, maustetaan ne suolalla ja mustapippurila.
Päälle laitetaan salvian lehtiä sekä parmankinkkuviipale. Koko höskä sidotaan narulla (jää siis pihvin muotoiseksi, ei paketiksi) tai jos osaa käyttää coktailtikkuja, niin ok sekin.
Paistetaan kuumalla pannulla muutama minuutti, aloitetaan siltä puolelta, jossa kinkku+salviat ovat. Paistetaan voissa+öljyssä. Molemmin puolin.

Sitten pihvi pois pannulta. Lisätään pannulle 2 dl valkoviiniä, paljon salviasilppua, kiehautetaan, lihat mukaan ja lihoja voi valella seoksella, etteivät kuivu. Tämän lisäksi voita muutama rkl pannulle.

Nautitaan tagliatellen kanssa.

Maustettiin tagliatelle ripauksella öljyä, rukolalla, aurinkokuivatulla tomaatilla (muutama, pieneksi leikattuna) sekä raastetulla parmesaanijuustolla.

Mikähän siinä on, että vaikka keittokirjoja on yksi hyllyllinen, ei koskaan löydä mitään kivaa laitettavaa? Vaikka aina, kun ostaa keittokirjan, näyttäisi, että siinä on vaikka kuinka paljon kivoja reseptejä. minne ne oikein häviävät?? Ja tähän tietenkin perustuu se, että niitä joutuu koko ajan ostamana lisää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Bravo! Vihdoinkin taas jotakin uutta. Pitäkäätten huolta, ettei plokia käytön puutteen takia suljeta.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...