sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Sunnuntairuokaa

Tämä ohje on niin kummallista kuin se onkin-Yhteishyvän ruokaliitteestä, josta on löytynyt montaa hyvää ohjetta.
tähän tarvitaan sisäpaistia, n kilo, meillä n. 800gr.
Liha laitetaan marinadiin jo 1-2 päivää ennen paistamista.
Marinadiin tulee
-punaviiniä 1dl
soijaa 1/2 dl
oliiviöljyä 1/2 dl
lisäksi murskattua valkosipulia
ja rosmariinia

nämä paistopussiin ja liha mukaan. lihaa syytä käännellä muutamia kertoja pussissa.
Sitten vaan liha pois, kuivataan pinta, jonne mustapippuria ja suolaa, paistetaan pinta ruskeaksi voissa pannulla ja uuniin 125 astetta n. 1.5h, liha n. 60-65 astetta paistilämpömittarilla.

Tämän kanssa kastikkeeksi tein lihasta lähtenyttä lientä, johon luomukermaa. Mautoin suolalla, pippurilla, timajamilla ja rosmariinilla. Yrtit tietty tuoreita.


Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...