Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
lauantai 24. syyskuuta 2011
Syksyn must eli Kaalikääryleitä
Olihan se pakko alkaa pipertämään kaalikääryleitä, jotka on kyllä melko suuritöisiä, mutta vaivan arvoisia.
tämä ohje oli kirjasta Aidon maun juurilla. Kirjaa olen kehunut runsaasti aikaisemminkin, joten nyt en kauheasti hehkuta, mutta kirja on kyllä mun mielestä yksi parhaimmista viime aikoina ilmestyneistä keittokirjoista.
Kaalikääryleisiin tarvitaan siis kaali. Kokonainen. Ja iso kattila.
Kaalista koverretaan kunnolla se kantaosa pois ja kaali laitetaan varovasti kiehuvaan veteen. Tämä kattila siis 10 litran vetoinen. Kun kaali kiehuu, siitä irrotetaan varovasti ulommaisia lehitä, laitetaan ne kylmään veteen ja sitten veitsellä ulommainen kova lehtiruoti ohennetaan.
Sisukseen tulee 1dl kokonaisia ohrasuurimoita. Keitin kasvisliemessä about 15minuuttia.
Lisäksi luomunaudan jauhelihaa n.700gr
1.5 sipulia pieneksi pilkottuna
valkosipulin kynsiä 6kpl pieniksi silputtuna
1 paprika pieneksi pilkottuna
suolakurkkuja nelisen kpl pieneksi pilkottuna
1 prk ranskan kermaa
Suolaa, valkopippuria
Paistetaan pannulla jauheliha, sipulit, paprika, varovasti valkosipulit. Lopuksi lisätään suolakurkut ja ranskan kerma ja maustetaan.
Sitten täytettä levitetään kaalin lehdelle, käännetään reunat ja kääräistään kalinlehti söpöksi paketiksi. nämä paketit kannattaa paistaa panunlla ennen uunivuokaan laittamista, jotta kaali pehmenee kunnolla. Paiston jälkeen siis uunivuokaan, päälle muutama voinokare, vuokaan lihalientä ja uuniin 200 astetta vähintään puoli tuntia, saa olla enemmänkin, valellaan lihaliemellä aika ajoin. Hyvää tuli, puolukkasurvosta mukaan ja perunoiden kanssa syödään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
4 kommenttia:
Kuten tälle palstalle kuuluukin saa (valitettavasti jälkeen päin...)nähdä tehdyt herkut. Laatua ei voi turhaan korostaa. Tässä on onnistuttu siinä, sekä silmämääräisesti että makunautinnollisesti, uskoisin.
No nämä olivat kyllä hyviä, vaikka olivat, no -kaalikääryleitä. Ehdottomasti menee uusintoihin.
Tein kääryleitä su. Oli tosi maukkaita. Tilattiin heti uusintaa.
Hienoa, että maistui!
ja saitko kaalinlehdet pehmenemään hyvin? ilmeisesti, kun uusintaa pyydettiin :)
Lähetä kommentti