sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Blinejä ja shampanjaa Itsenäisyyspäivänä


No ei tullut kutsua linnan bileisiin tänäkään vuonna, mutta ei hätiä, bileet pystyyn kotona, olihan tässä muitakin syitä juhlia, kuin Itsenäisyyspäivä.
Blinejä voi valmistaa aika monella tavalla. Nämä tehtin nyt siten, että taikinaan tuli:
N. 20g hiivaa
4dl maitoa
vähän suolaa
tattarijauhoja 2dl
2dl vehnäjauhoja
2dl kermaviiliä
2 kananmunaa
Hiiva murennetaan kädenlämpöiseen maitoon, liätään suola ja jauhot ja kermaviili. Kananmunista erotellaan valkuaiset ja keltuaiset, ensin  taikinaan keltuaiset. Taikina nousemaan lämpöiseen paikkaan useiksi tunneiksi. Kun kohonnut riittävästi, vatkataan kananmunanvalkuaiset vaahdoksi ja nostellaan taikinaan. Tämän jälkeen paistetaan voissa kuumalla blinipannulla molemmin puolin.

blinien kanssa tarjoillaan tietenkin mätiä, smetanaa, sipulisilppua. Lisäksi sienisalaattia, savulohta pieninä paloina ja tietenkin suolakurkkua. Blinien kanssa sopii mainiosti shampanja tietenkin. Turha kai mainostaa, että hyvää oli ja ähky tuli, kun piti ahmia.
Nämä lautaset muuten on suunniteltu eduskunnan ensimmäisiksi astioiksi ja sopivat tietenkin juhlaan mukavasti jo tämänkin vuoksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

nam...

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...