perjantai 23. joulukuuta 2011

Juovutettava joulukakku

Tässä kakku vielä menossa uunin.
Kakkuun tulee :
Korintteja,
kuivattuja appelsiineja
sukaattia
konjakkia
200gr voita
1.5 dl sokeria
3 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kanelia
1/2 tl pomeranssin kuorta
1/2 tl neilikkaa
1 ps mantelirouhetta

Tähänhän voi oikeasti laittaa ihan mitä huvittaa, pähkinöitä ym.

Sekoita korintit sukaatit ym kuivatut hedelmät konjakkiin ja anna muhia yön yli.

Vaahdotrtaan rasva ja sokeri, lisätään kananmunat. Tähän lisätään sekoitetut jauhot, mantelirouhe ja mausteet, lisätään taikinaan.
Koko höskä irtopohjaiseen vuokaan, 150 astetta about 75 minuuttia.
Sitten aletaan kakun juottoon, eli varovasti konjakkia pintaan. kakku kääreeseen ja jääkaappiin. Tämä siis täytyy tehdä hyvissä ajoin ennen joulua!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...