maanantai 5. joulukuuta 2011

Sitruunatorttu moneen ajankohtaiseen juhlaan

Tämän aloite tuli nuorisolta ja sitten alettiin vääntämään. Pirteän sitruunainen, ei liian äklö. Ohje on kirjasta Tee hyvä kakku.
Pohjan aineksiin 2 1/4 dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa, 90gr voita kuutioituna. Nämä yleiskoneeseen, kun tasaista, 1 kanamunan keltuainen ja ripaus vettä. kun taikina on valmis, levitetään irtopohjavuokaan -myös reunoille ja laitetaan uuniin keskitaso 190 astetta n. 20min. Siihen voi sitten laittaa päälle niitä kaikenlaisia hernejuttuja. Mä en ole oikein niitä koskaan jaksanut ja hengissä on selvitty ja ihan syötävää tullut. Toki en tiedä, kuinka täydellinen tulisi, jos niitä käyttäisi.
Täytteeseen 2 luomusitruunan raastettu kuori ja kolmen sitruunan mehu lisätään mössöön, jossa on neljä kananmunaa ja kaksi dl sokeria sekoitettu hyvin. Lopuksi kerma 1 ja 1/4 dl, joka meiltä meinasikin unohtua, onneksi saatiin moka paikattua...ja siis sitten uuniin 190 astetta about 30 min.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa hyvälle! Taidan tuon korvikkeeksi tehdä tähän hätään espresson ja maustaa se tilkalla Limonéta. Eri kupeista tosin.

Anonyymi kirjoitti...

sitruunatorttua luomusitruunalla - varmasti hyvää!

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...