Tämän aloite tuli nuorisolta ja sitten alettiin vääntämään. Pirteän sitruunainen, ei liian äklö. Ohje on kirjasta Tee hyvä kakku.
Pohjan aineksiin 2 1/4 dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa, 90gr voita kuutioituna. Nämä yleiskoneeseen, kun tasaista, 1 kanamunan keltuainen ja ripaus vettä. kun taikina on valmis, levitetään irtopohjavuokaan -myös reunoille ja laitetaan uuniin keskitaso 190 astetta n. 20min. Siihen voi sitten laittaa päälle niitä kaikenlaisia hernejuttuja. Mä en ole oikein niitä koskaan jaksanut ja hengissä on selvitty ja ihan syötävää tullut. Toki en tiedä, kuinka täydellinen tulisi, jos niitä käyttäisi.
Täytteeseen 2 luomusitruunan raastettu kuori ja kolmen sitruunan mehu lisätään mössöön, jossa on neljä kananmunaa ja kaksi dl sokeria sekoitettu hyvin. Lopuksi kerma 1 ja 1/4 dl, joka meiltä meinasikin unohtua, onneksi saatiin moka paikattua...ja siis sitten uuniin 190 astetta about 30 min.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
2 kommenttia:
Vaikuttaa hyvälle! Taidan tuon korvikkeeksi tehdä tähän hätään espresson ja maustaa se tilkalla Limonéta. Eri kupeista tosin.
sitruunatorttua luomusitruunalla - varmasti hyvää!
Lähetä kommentti