Siis piirakka. Taas. Mä en voi sille mitään, mutta taidan olla piirakkaihminen. Toiset eivät ole, toiset ovat. Minä olen. On hauska latoa piirakkapohjalle kaikenlaista ja katsoa, että mitä siitä tulee. Aika harvoin se nyt kuitenkaan kompostikamaa on. Tämä ohje on kuitenkin kirjasta, yllätys yllätys; Modernia italialaista ruokaa..
Tämä on kyllä hieman työläs, mutta tosi hyvää. Ja mulla tapahtui ajatuskatkos, kun laitoin piirakan kannen pohjalle, mutta ei se menoa haittaa, makuhan on tietysti sama, että missä se taikina on...
Taikinaan tulee 300gr vehnäjauhoja
120gr huoneenlämpöistä voita
70gr vasta raastettua parmesaania
1 kanamuna
Vehnäjauhoihin hieman suolaa, nypitään voin kanssa, lisätään parmesaani, seokseen kuoppa, jonne kylmää vettä about 2 rkl ja kananmuna. Kelmuun ja kylmään hetkeksi.
Täytteeseen 300gr perunoita kuorittuna ja paloiteltuna
300gr purjosipulia leikattuna melko pieniksi paloiksi
2 porkkanaa pieniksi kuutoiksi (about 2cm)
100gr palsternakkaa 1cm kuutioiksi
1kanaliemikuutio
50gr voita
silputtua valkosipulia maun mukaan
3 nahatonta ja luutonta broilerinrintaa 2cm kuutioiksi
50gr vehnäjauhoja
100gr Gorgonzolaa
kesäkurpitsaa (meillä meni n. 1/2) ohuiksi viipaleiksi
ruohosipulia pieneksi silputtuna
1 vatkattu muna
suolaa ja pippuria
Keitä perunat, purjo, porkkana, palsternakka pehmeiksi, n. 10 min, valuta kasviksiet, säästä keitinliemi, jonneka lisätään kananliemikuutio, nestettä yht n. 6dl
Sulata voi, paita kana, lisää valkosipuli, nätisiti ruskistetaan kana, vaan ei valkosipulia, vehnäjauhot joukkoon, lisää kasvisliemi. keitä muutama minuutti. Sitten gorgonzola mukaan, kesäkurpitsaviipaleet, keitetyt kasvikset, ruohosipuli. Mausta. Sekoita ja heitä koko systeemi isoon pvuokaan. Tämän päälle leivotaan kansi taikinasta ja tämä voidellaan munalla. Paisto 40min 175 astetta. Mutta siis hyvää oli, vaikka taikinan laittoi pohjallekin :)
Suosittelen. Voisi sopia illanistujaisiin, vieraille tarjottavaksi tai vaikkapa lauantai-illan mussutettavaksi. Meilläkin tippui, vaikka sisälsi kurpitsaa...ja parmesaanijuusto on aika mukava lisä taikinassa.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
2 kommenttia:
Tää on sellanen mitä pitää tehdä ja maistaa.
suositelen...
Lähetä kommentti