sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Parsakeittoa ja kanapiirasta


Olin suunnitellut suklaakakunkin tekoa, mutta se on nyt jäänyt toistaiseksi. Sen sijaan jälleen Yhteishyvän viimeisimmästä ruokaliitteestä nämä kiinnostavat. Kanapiirakasta tuli ihan hyvä ja tosiaan ruokaisa, mutta vähän pliisu. Ohjeessa suositettiin maustettua ranskankermaa, jota kaupasta ei löytynyt. Yritin paikkailla säilötyillä artisokan sydämillä makua, mutta se ihan riittänyt. Tosin ne kyllä sopivat piirakkaan ihan hyvin. Mun makuuni parempi broitskupiiras on kyllä mökillä tehty, johon tulee mukaan tacosoossia. Kana kaipaa seurakseen makua. Mutta eihän näistä makuasioista voi kiistellä, hyvää se oli ja hyvää oli parsakeittokin ja hyvin sopivat yhteenkin.

Parsakeittoon 500gr parsaa. Napsautetaan kuiva pää pois ja kuoritaan. sitten katkaistaan nuput vielä erikseen.
1 sipuli pilkottuna
5dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
100gr sulatejuustoa (philadelphia)
1rkl maissitärkkelystä
1dl hienonnettua persiljaa
1dl kermaa
suolaa ja pippuria

Kattilassa öljyssä kuullotetaan sipuli, heitetään mukaan parsan varret, kuullotetaan hetki. Mukaan kasvisliemi ja valkoviini. Keitetään, n. 10min, kunnes parsa on pehmeää, lisätään nuput ja keitetään vielä hetki. Sekaan sulatejuusto ja persilja.
Sauvasekoittimella soseutetaan. Lopuksi 1 dl  kermaa, johon se maissitärkkkelys on sekoitettu. Annetaan kiehahtaa ja maustetaan. Suolan kanssa on syytä olla varovainen, koska kasvisliemessä on suolaa valmiiksi.

Broitskupiirakka

1pkt pakasteesta valmista taikinaa, oli muuten kätevää ja hyvää!
Täytteeseen 1 pkt maustamatonta broileria, joko valmiina suikaleiina tai fileinä, jotka suikaloidaan.
Öljyä paistamiseen
1/2 kesäkurpitsaa palasina, laitoin kokonaisen, ei haitannut menoa
1 pkl pekonia suikaloituna, on muuten helpompi leikata saksilla
1 prk maustettua ranskankermaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
pippuria ja suolaa

Paistetaan kana öljyssä, mausta pippurilla ja suolalla. Erikseen paistetaan pekoni, mukaan kesäkurpitsa, sekoitetaan kanasuikaleet mukaan.

Kulhoon kerma, ranskankerma, kanamunat, juustoraaste.

Levittelin taikinan vuokaan, päälle kanazydeemit ja artisokat. Kaiken kukkuraksi kermajuttu ja uuniin 225 astetta alatasolla n. 30 minuuttia. jäin kyllä kaipaamaan sitä tacosoossia...
Ja muuten löysin alkosta sellaisia 2dl puna-ja valkovinitölkkejä, jotka on aivan mainioita ruuanlaittoa varten. Hinta muutaman euron ja kokokin aivan passeli, mitä ruuanlaitossa tarvitaan.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...