sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ruokaisa piiras kanasta, pekonista, tacokastikkeesta ja...kevät

Tämän piirakan palanen vastaa yhtä ateriaa ja on siksi kätevä esimerkiksi eväspiiraana.
Pohja tehdään Pirkan valmispiirakka-aineksista, jonne lisätään vain vesi. Tai pakasteesta löytyvästä valmiista pohjasta, joka on myös tosi hyvä. On vain syytä katsoa, ettei ota sitä makeaa pohjaa, kuten meillä kävi. Ei onneksi ehtinyt täytteiden alle...

Täytteeksi:
ei-marinoituja kanafileitä, viipaloidaan
paketti pekonia, viipaloidaan
1 iso sipuli, pienitään
herkkusieniä, viipaloidaan
1 purkki tacosoossia, mietoa
1 tlk tomaattisosetta
1 tlk smetanaa tai tuorejuustoa
oliiveja, halkaistaan
tomaatteja, viipaloidaan
juustoraastetta

Paistetaan tai siis kuullotetaan sipuli, lisätään kana, hieman suolaa
Erikseen paistetaan pekoni, sienet
Nämä yhdistetään, lisätään taco-ja tomaattisoossi, näiden määrää voi hieman rajoittaa..mä nyt laitoin aika paljon, kun ne jämät jää kuitenkin seisoskelemaan jääkaappiin ja vanhenee...
Keitetään pannulla jonkin aikaa, tarkistetaan suola. Loppuvaiheessa lisätään smetana tai vaihtoehtoisesti tuorejuusto.

Taikina piirakkavuokaan levitetään, uuniin vajaa 10min 180 astetta. Haarukalla muutama reikä pohjaan.
Sitten levitetään täyte pohjalle. Täytteen päälle muutama oliivi ja viipaloidut tomaatit. Lopuksi juustoraaste ja uuniin 180 astetta 30-45 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä. Tämä on hyvää ja ravitsevaa ja makuun voi vaikuttaa valitsemalla hottia tacosoossia, jos haluaa tulisempaa.
Sitäpaitsi. Nyt TULEE kevät, krookukset kukkivat ja katselin kun kyyhkyset kujertelivat pihapuussa. Hra kyyhkynen kumarteli innokkaasti valitulleen, mutta sai pakit tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...