Uskaltauduin viimein kokeilemaan intialaista ruokaa, aiemmin innostuksissanihan kyllästin koko porukan garam masalaan siten, että se on ollut viime aikoina lähinnä kirosanaa vastaava...Tämä ohje on kuitenkin kohtalaisen mieto ja pienen kaupankäynnin jälkeen suostuin laittamaan vähän vähemmän kyseistä maustetta.
Ruuan valmistukseen menee kyllä mukavasti vajaa kolme tuntia, yritin oikaista jälleen hieman paistamalla lihapalat sekä perunan pannussa ennen aptaan laittoa. Mun mielestä se paistaminen muutenkin tuo lihaan hyvän maun ennen kun laittaa pataan, kuka mistäkin tykkää.
Tarvitaan:
ohjeen mukaan 1.5kg luista lampaan reittä. Ostin filettä ilman luuta ja vajaan kilon
350gr perunoita, kuoritaan ja leikataan suurehkoikis paloiksi, mulla oli varmaan lähemmäs 500gr
1.5tl korianterin siemeniä
1.5tl juustokuminan siemeniä
öljyä paistamiseen
1 sipuli silputtuna
1/4 tl jauhettua kurkumaa
2tl garam masalaa
400gr tomaattimurskaa
tomaattipyrettä 1rkl
3 viheää chiliä silputtuna (laitoin yhden vihreän ja vajaan yhden punaisen, mitälie lajia)
4 valkosipulinkynttä murskattuna
3 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
Liha leikataan n. 3cm kuutioiksi, perunat kuoritaan ja leikataan paloiksi.
Kuumennetaan öljyssä korianterin siemenet, kunnes mukava tuoksu, sama jeeran siemenille. sitten nämä huhmareessa jauhetaan.
Sitten pannulla pilkottu sipuli ja laakerinlehdet, lisätään mausteseos, kurkuma, garam masala, tomaattimurska, chilit, valkosipuli, inkivääri.
Tässä vaiheessa viimeistään syytä siirtää pataan koko höskä.
2.5dl vettä+tomaattipyree.
Voinee tehdä niin, että nyt lisää raa'at lihat ja keittää tunnin ja tämän jälkeen perunat ja keittelee toisen tunnin. Kuten sanottu, paistoin lihat kevyesti pannulla, heitin sekaan ja paistoin samalla vähän perunoita ja samoin tein mukaan vaan. Keittelin miedolla lämmöllä parisen tuntia kuitenkin, maustetaan suolalla ja lisäsin vielä vettä jossain vaiheessa vähän. Hyvää oli, lihan on syytä olla mureaa.
oikein hyvä, vähän miedompi intialainen ruoka, maut kuitenkin tosi mukavasti esiin. Kyllä tämä tästä taas.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
1 kommentti:
Ja nyt muistaessani, ohje on kirjasta Löytöretki Intian keittiöihin
Lähetä kommentti