torstai 23. elokuuta 2012

Gratinoidut tortellinit

Ihana ruoka!
Tarvitaan 300gr ricottatäytteisiä tortellineja (mielellään riittävästi, eli enempikin)
2 valkosipulin kynttä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 dl paseerattuja tomaatteja (taisin heittää koko purkin)
1 dl ranskan kermaa
200 gr herkkutatteja tai muita sieniä (heitin apri kuivattua kanttista mukaan)
1-2 rkl sirtuunamehua
100gr pecorino tai parmesaanijuustoa
suolaa, musta pippuria, voita, oliiviöljyä

Kuullotetaan pannulla beitsen lappeella muserretut valkosipulin kynnet, ei saa ruskistaa.
Lisää tomaatit ja paseerattu tomaatti. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää mausteet ja kerma ja anna kiehua viitisen minuuttia. Nosta valkosipulit pois.

Sillä välin pilko sienet paista öljyssä tai voissa. Suola ja pippuri ja sitruunan mehu.

Tortellinit keitetään muutama minuutti ohjetta vähemmän kuin ohjeessa.

Uunivuokaan puolet pastasta, päälle puolet kastikkeesta ja sienistä. sitten toinen kerros pastaa, sieniä ja kastiketta. Päälle raastettu pecorino tai parmesaanijuusto (mulla taisi olla molempia) ja pinnalle muutama nokare voita.
Uuniin gratinoitumaan 250 astetta n. 10 minuuttia.

Suosittelen. Kuvassa enää pikkaisen jäljellä, sen verran nopeesti katosi. Ohje Marja Lindforsin kirjasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä vois vaikka täällä vaativissa saaristolais eräoloissa kokeilla. t. jätkä

Anonyymi kirjoitti...

Lienee olla rillit ja köökit syyspimentyneinä ja hiljaisina. Kas kun ei oo tullut uusiä höppeitä esittelyyn. Harmaa ja apeahan tämä syyskeli kieltämättä on. Taitaapi olla savottajätkänkin olla paras purasta kestomakkaraa ja käydä tallissa hieraisemmassa pollea, jotta se jaksais taas hnna olla kärryhommissa.
T. rantajätkä

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...