perjantai 17. elokuuta 2012

Se paras mustikkapiirakka

Niin, tämä se on. Tätä vedettiin veljen kanssa lapsena kaksin käsin. Vieläkin sitä äidin tekemänä onneksi joskus saa. Tuoreista mustikoista ja pullataikinapohjalla uuninpellillinen. Ja aikamatka lapsuuden aurinkoisiin ja huolettomiin kesiin voi alkaa.

POHJA
3dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
25g hiivaa
n. 8dl vehnäjauhoja
100gr voita

TÄYTE
1 litra mustikoita
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Voiteluun:
1 kananmuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja laita se suureen kulhoon. Liuota hiiva, lisää sokeri, kardemumma, suola. Vähitellen lisätään jauhot koko ajan vaivaten taikinaa. Sulata voi, jäähdytä vain hieman ja lisää taikinaan. Anna kohota lämpimässä riittävän kauan, puolisen tuntia ainakin.

Taikina vaivataan jauhotetulla pöydällä ja 1/3 otetaan syrjään koristelua varten. uuninpellille leivinpaperi ja kaulitaan taikina hieman uuninpeltiä suuremmaksi levyksi. Jälleen kohotetaan n. 10 minuuttia.

Täyte: sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot. Levitä taikinalevyn päälle. Leivo mustikkatäytteen päälle lopusta taikinasta ristikot. Lopuksi voidellaan ristikko ja reunat kananmunalla.

Uuniin 225 astetta alaritilälle 25-30 minuuttia.




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tartteis varmaan täällä savotassa kokeilla tuota mustikkaakin. Piiraassa. Ainakin tuo tehty kokkaus vaikuttaa priimalle. Onnistuiskohan sama grillin kivilevyllä?
Kyssyypi
saaristolais savottajätkä

se mutsi kirjoitti...

No en kyllä tuossa muodossa lähtisi grillin päälle pistämään...suosittelen ihan uunia vaan..

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...