keskiviikko 29. elokuuta 2012

Sisilialainen salaatti


Helppo ja hyvä kesäinen salaatti. Mä olen jotenkin fiksoitunut taas tähän italialaiseen, ei voi mitään...mutta kun se on niin hyvää...ja helppo sekä nopea tehdä. Meillä loppui kesken, että kannattaa tehdä riittävästi.

Kirsikkatomaatteja riittävästi, leikataan neljään osaan
Punasipuli pieneksi pilkottuna
Reilu nippu tuoretta minttua
1 sitruuna puristettuna ja muista raastaa myös kuori (jonka minä unohdin, mutta ei sitä kukaan huomannut)
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
parmesaanijuustoa lastuina pinnalle
oliiviöljyä 

Kulhoon tomaatit, sipuli, minutnlehdet riivittynä, sekoita oliviiöljy ja sitruunan mehu ja sekoita. Laita päälle sitruunan kuoriraastetta, merisuolaa ja rouhittua pippuria, anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia. Päälle raastetaan parmesaanilastuja. Marja Lindforsin kirjasta jälleen löytyi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

italialainen keittiö on hyvä ja käytännöllinen. Taidan lämmittää teemaan sopivan eilisen tomaattikeiton vielä iltapalaksi ja mennä sitten ehtoolle. Toivottavasti savottahevoseni nukkuu tallissaan. En jaksa viedä sinne enempää apetta.
T. rantajätkä

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...