lauantai 11. elokuuta 2012

Sitruunagranita

Helppo piristävä jälkiruoka, väliruoka, piristys, mikä vaan.
5 dl vettä
1.5 dl sokeria
2 sitruunan mehu
1 luomusitruunan raastettu kuori
mintun lehtiä koristeluun

Vesi ja sokeri kiehautetaan kattilassa, sekoitetaan sitruunan mehu ja raastettu kuori. Maista maku. Lisää tarvittaessa sokeria tai sitruunaa.
Laita jäähdyttyä pakkasen kestävän vuokaan ja pakastimeen. Muutamia tunteja menee, kun jäätyy riittävästi. Kannattaa sekoitella granitaa jäätymisen aikana. Tarjoillaan sopivista astioista, mitä ne sitten ovatkaan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sika hyväääääää

Anonyymi kirjoitti...

on varmaan hyvää

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...