torstai 25. lokakuuta 2012

Isoisän leipä

 No tässä on ollut kaikenmoista kiirettä tosiaan töiden ja opiskelun myötä. Ruokaa on tullut tehtyä, mutta ei mitään uusia innovaatioita. Tämä on vanha juttu, mutta hauska tapa tehdä leipää. Marja Lidforsin kirjasta.
25gr hiivaa
172 l vettä
1/2 kg durumjauhoja
2 anjovista
2 pientä kuivattua chiliä
30gr pinjansiemeniä
1 nippu persiljaa
muutama kapris
1rkl oliiviöljyä
Hiiva liuotetaan veteen. Lisää jauhot ja vaivaa.Tehosekoittimeen anjovikset, chilit, pinjansiemenet, persilja, kaprikset, oliiviöljy. hyväksi mössöksi, joka lisätään taikinaan. Tee taikinasta pieniä pyöreitä palloja, kaulitse ohuiksi.
Paistetaan pannulla öljyssä. Lämpiminä hyviä.
Tämä kaveri kävi kesän nurkilla pihalla tuhistamassa, kuva valitettavasti tärähti vähän. Nyt hän jo siirtynyt pesäänsä viettämään talvea. Mukava yllätys oli, että näitä näkyi tänä kesänä taas. Liikennehän se heidän pahin vihollinen taitaa olla. Keväällä taas tavataan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että uunissa lämpöä ja leivät paistuvat. Mutta että chiliä leipään, luinko oikein? j

se mutsi kirjoitti...

Tottakai! Mutta pienten kuivattujen chilien kanssa täytyy olla varovainen -yksi palko tuo täpäkkyyttä, mutta kaksi tuo tulisuutta, jolloinka muut maut kärsivät.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...