No tässä on ollut kaikenmoista kiirettä tosiaan töiden ja opiskelun myötä. Ruokaa on tullut tehtyä, mutta ei mitään uusia innovaatioita. Tämä on vanha juttu, mutta hauska tapa tehdä leipää. Marja Lidforsin kirjasta.
25gr hiivaa
172 l vettä
1/2 kg durumjauhoja
2 anjovista
2 pientä kuivattua chiliä
30gr pinjansiemeniä
1 nippu persiljaa
muutama kapris
1rkl oliiviöljyä
Hiiva liuotetaan veteen. Lisää jauhot ja vaivaa.Tehosekoittimeen anjovikset, chilit, pinjansiemenet, persilja, kaprikset, oliiviöljy. hyväksi mössöksi, joka lisätään taikinaan. Tee taikinasta pieniä pyöreitä palloja, kaulitse ohuiksi.
Paistetaan pannulla öljyssä. Lämpiminä hyviä.
Tämä kaveri kävi kesän nurkilla pihalla tuhistamassa, kuva valitettavasti tärähti vähän. Nyt hän jo siirtynyt pesäänsä viettämään talvea. Mukava yllätys oli, että näitä näkyi tänä kesänä taas. Liikennehän se heidän pahin vihollinen taitaa olla. Keväällä taas tavataan!
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
torstai 25. lokakuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
2 kommenttia:
Hyvä että uunissa lämpöä ja leivät paistuvat. Mutta että chiliä leipään, luinko oikein? j
Tottakai! Mutta pienten kuivattujen chilien kanssa täytyy olla varovainen -yksi palko tuo täpäkkyyttä, mutta kaksi tuo tulisuutta, jolloinka muut maut kärsivät.
Lähetä kommentti