Onneksi kerettiin ennen joulumyräkkää leipomaan piparit. Joulupyhäthän menivät lumitöissä. Tämä resepti oli tosi hyvä. Oli helppo leipoa, helppo paistaa ja helppo syödä...
Reseptistä tulee n. 125 piparia
2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl siirappia
150gr voita
1 kananmuna
1 tl inkivääriä
3tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssin kuorta
2 tl soodaa
1 l vehnäjauhoja
raastettua sitruunan kuorta, vajaa sitruunan verran
paisto 175 astetta 8-10 min
Kiehauta fariinisokeri ja siirappi, laita voi mukaan ja sulata. Jäähdytä
Sekoita joukkoon muna, mausteet, sooda ja suurin osa jauhoista. Peitä taikina lopuilla jauhoilla ja seuraavaan päivään odottelemaan leipomista jääkaappiin.
Katselin reseptejä ja pipareiden suhteen ajattelin, että vanha resepti on varmaan se paras, tuunasin hieman ohjetta, joka on Suuressa keittokirjassa. oli mukava nähdä, että olen saanut kirjan kummitädiltäni v. 1981, josta keittokirjojen keräilytaipumukseni virallisesti lähti käyntiin. Vaikka ruuanlaitto ja leipominen on muuttunut aivan älyttömästi noilta ajoilta, niin tietyt perusjutut kuitenkin pysyvät samoina ja edelleen tuota kirjaa voi plarailla.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti