lauantai 1. joulukuuta 2012

Uunilohi chilillä ja yrteillä maustettuna

Viime viikolla tein pikaruokaa, uunilohta. Tähän tarvitaan lohifile, joka leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi, jotta ne voi kääriä ilmakuivattuun kinkkuun
Laitetaan lohipalat uunivuokaan, pohjalle tilkka öljyä.  Palojen päälle ripaus suolaa myllystä, laitoin ihan vähän mustapippuria myös, vaikka ei ehkä sitä tarvitse.Päälle sipaistaan Sambal oelek-chilikastiketta maun mukaan. Sitten vielä tuoretta timjamia reilusti muutamia oksia sekä muutama basilikan lehti. Kalapalat kääritään ilmakuivattuun kinkkuun ja laitetaan uuniin. N. 180 astetta 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä. syötiin perunan ja salaatin kanssa, mutta hyvää myös riisin kanssa. Joulukuu tuli taas varkain, samalla tavalla, kuin talvi, joka pääsi yllättämään eilen. Tänään onkin sitten tehty lumitöitä. Kiva löytää uusia lihasryhmiä taas kerran yllättää sekin.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...