sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Blinit ja hervoton jälkiruoka Cantina Westissä

blinitäytteet veneessä
jälkkis Cantina Westissä















Taas tuli herkuteltua..
Blinien vuodenaika on nyt ja valmistamiseen pitää varata aikaa.
Tarvitaan hiivaa 30gr, 1.5dl maitoa, 1.5dl bulgarian jugurttia, 2 munaa, 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl tattarijauhoja, 2tl suolaa, 2 rkl voita, tilkka olutta. 
Murenna hiiva n. 37 asteen veteen, lisää maito, jugurtti. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää ne taikinaan, lisää jauhot ja suola ja lorauta tilkka kaljaa. Peitä kulho ja lämpimään mutamiksi tunneiksi.
Lisää sulatettu voi ja vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi ja lisää nämä lopuksi varovasti käännellen taikinaan.
Lämmitä blinipannu tai vastaava kumaksi, pieni tilkka voita ja eikun paistamaan.
Nautitaan kuten kuvasta näkyy: smetanaa, mätiä, punasipulia sekä lisäksi sienisalaattia. Voi vitsi, että on hyvää! Tuon veneen sain vuosi sitten joulupukilta, on aika söötti.

Tuo Cantina Westin jälkkis taas liittyi siihen, kun käytiin porukalla pitkästä aikaa kaupungilla käppäilemässä ja sen jälkeen Cantina Westissä syömässä tortilloja. Kyllä maistui ja jälkkis oli ehkä jopa vähän parempaa, miltä kuvassa näyttää...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noi blinit veneessä sopii tähän saaristolaiskorpiseen ilman alaan. Taidan tehdä vanhan venälaisen eli kaviaaria ruisleivälle. Ruokajuomaksi käy kirkas (vesikin).

Anonyymi kirjoitti...

Harvaa on julkaisupolitiikka täällä. Asia saattaa vaikuttaa myös kommenttien määrään.

Raakalaisena laitoin jätkän kämpällä kananugetteja oliiviöljyssä paistettuna kolmen sporadisen mutta, nam, kastikkeen kera.

Sydäri siitä seuraa jos jatkuvasti laittais mutta pitää tänne saariston kalliosaarelle joskus namiakin saada. Siispä söin hyvällä ruokahalulla.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hiljaista täällä plokissa ja saarella on. Jos kiireet kokkipuolella pukkaa päälle niin voisi harkita julkaista vaikka kuvan Atrian makaronilaatikon kannesta. Kiitos, rusinoilla,(ja puolukalla), nam!

se mutsi kirjoitti...

Tarkoitit varmaan maksalaatikkoa? Aiempien traumojeni vuoksi (koulussa muovisiin maitopurkkeihin ko laatikkoa jemmanneena) valitettavasti ei meillä tuota ruokalajia ole nähty. Makaronilaatikko rusinoilla, hmm...näin meidän omat traumat siirretään seuraavalle sukupolvelle. Mutta eiköhän tämä tästä taas käynnisty...

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...