sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Rukiinen muikkupizza

No tätähän oli pakko kokeilla. uusin Gloria, mutta pakko sitä oli säveltää sitäkin.

Pohjaan tulee ruisjauhoja 2.5-3dl, itse lisäsin myös vehnäjauhoja
vettä siten, että taikinasta tulee sopiva käsitellä (saa muovattua pallon)
Suolaa 1/2 tl
Pohja levitetään esim piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle.
Täyte: pekonia riitävästi (vajaa 1 pakkaus), pieniksi silputtuna ja paistetaan rapeaksi. kuivata talouspaperin päällä, niin saa rapeammaksi.
1 punasipuli renkaiksi
kirsikkatomaattteja riittävästi, halkaistaan
ohjeen mukaan tuoreita muikkuja, itse käytin paistettuja
valkosipulia, mustapippuria.
Täytteet levitetään pohjan päälle ja uuniin 225 astetta siten, että pohja paistuu, meni varmaan 15 minuuttia

Lisäksi:  ranskankermaa 1 purkki, maustetaan sitruunanmehulla, tillillä, suolalla ja pippurilla.

Oikein mukavaa vaihtelua tämäkin.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...