lauantai 12. lokakuuta 2013

Lohi-perunasalaatti, must hankinta, ja kesää muistellen

 Kun haluaa keventää, tässä hyvä vaihtoehto ja tällä jaksaa kyllä koko päivän.
Tarvitaan 400-500gr graavilohta. onnistuin saamaan suikaleina, mutta ei se menoa haitannut.
1 kg mielellään uusia perunoita
2-3 salaattisipulia
2 dl vihreitä, kivettömiä oliiveja
 3dl turkkilaista jugurttia
 n. 2 rkl sinappia
tuoreita yrttejä pilkotuna: oregano, persilja, timjami ym
Suolaa, pippuria

Keitä perunat ja pilko ne kulhoon, pieni sipulit ja oliivit mukaan.
Kastikkeeseen jugurtti, sinappi, yrtit, suola pippri. sekoita perunoiden mukaan hyvin. Viipaloi lohi salaatin päälle ja eikun syömään.
 No pakkohan se oli tämä klassikko hankkia, kun sai niin halvalla...Nyt puutttuu enää paikka keittiöstä.  Mutta on se kaunis. muistuttaa lapsuudenkodista, jossa myös oli samanlainen -alan olla keski-ikäinen vahvasti...
Tämä kuva on Seilin saarelta, jolla on synkkä historia, jotenkin se on vieläkin aistittavissa siellä. Kuva on kirkosta. Oli todella hieno päivä, kun kävimme siellä. Tämän syksyn muutamia hyvä puolia on ollut aivan ihana ruska. Piha on täynnä aivan keltaisia vaahteran lehtiä. Aivan kun sukeltaisi aurinkoon, kun tulee kotiin.
Toinen hyvä puoli on se, että on tosissaan ollut hirveä kiire koko ajan, jonka vuoksi syksy on mennyt älyttömän nopeasti... Anttila näyttikin olevan jo aivan täynnä joulukoristeita ja joulukynttilöitä. Että ei ihan kuitenkaan joulumieltä ole tavoitettu tässä vaiheessa...Jouluksi olisi kiva keksiä jotain uutta. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...