Pohjien valmistus alkoi jo aamulla. Teimme puolikkaan annoksen taikinaa, josta siis neljä pizzapohjaa, näistä ei tule hehtaarikokoisia.
Kokonainen annos: 6dl haaleaa vettä
1dl hyvää oliiviöljyä
1/3pkt tuorehiivaa
1 rkl sokeria
1 kg "00" pizzajauhoja siivilöitynä (näitä saa siis ainakin Stokkalta)
1 rkl suolaa
Sekoita vesi, öljy, hiiva ja sokeri taikinakouulla n. kolme minuuttia (me käytimme käsivoimaa) Lisää siivilöidyt jauhot ja suola ja vaivaa 15 minuuttia. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja nna levät n. 20min. jaa paloihin, vaivaa niitä, tee palloja jalaita öljytylle uunipellille. Anna seistä vähintää 2-3 tuntia huoneenlämmössä. Sitä parempi mitä kauemmin,me siis teimme taikinan aamupäivällä ja pizzat illalla..
Paras tomaattikastike: kuorittuja tölkkitomaatteja, me otimma kaksi tölkkiä, jolloin kastiketta tuli tosi paljon neljään pizzaan, eli ehkä kannattaa aloittaa yhdestä..
Tuoreita basilikan lehtiä, suolaa, sokeria (vähän), oliiviöljyä, valkosipulia, cayennenpippuria ripaus. Kaikki mössötään sauvasekoittimella.
Sitten vaan leipomaan. Pizzapohja oli tosi sitkas, ja aka haasteellinen leipoa ohueksi pohjaksi. onnistuttiin jotenkuten. Vaihtelimme täytteitä. Yhteen keitettyä pohjalle revittynä mozzarellaa, perunaa, tuoreita salvian lehtiä (ei tomaattikastiketta), ja päälle parmesaanijuustoa.
Mielenkiintoistahan näissä on se, että pohjalle tulee mozzarella, eikä päälle siis mitään juustoraastetta. Täytteinä käytettiin siis tomaattimössöä, päälle mozzarellaa, sitten esim ilmakuivattua kinkkua, oliiveja fetaa, auraa ym.
No, pizzakivi on nyt irtisanonut sopimuksemme ja onnistui kuumenemaan siten, että poltti tuon hienon peruna-salviapizzan pohjaan, aivan käryksi. Onneksi osa meni uuniin ja saimme kuin saimmekin pizzaa syödäksemme. Mä en tajua, mikä sille pizzakivelle on tullut, viime kesänä tämä onnistui ihan hyvin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti