maanantai 6. tammikuuta 2014

Kinkku ruiskuoressa, "maistuis varmaan mullekin..."

No pakko laittaa tämä kuva, vaikka joulu nyt jo menikin, on ollut kaikenlaista puuhaa, osittain kuvassa oleva eliökin järjestänyt iltapuhdetta...
kinkun kuoresta tuli tänä vuonna tosi hieno! Simonkin mielestä varmaan, joskin, ehkä hänen mielestä kuori on jopa turha. Korvien asennosta voi lukea, että jonkinmoista ajatusta siellä on, että jos nyt nappaan, mulle saattaa käydä huonosti, mutta jos olisin oikein nopea, niin...
Kinkun kuoreen tulee siis yksi osa vettä ja kaksi osaa ruisjauhoja. Käsin vaan reilusti vaivataan taikina. Sen saa hienoksi siten, että kaulii ensin reippaan kokoisen palan, jonka päälle kinkku asetetaan, sitten leivotaan uusi iso pala, joka asetetaan päälle. Saumat taiteillaan ikään kuin savea käsittelisi, otetaan vettä ja hierotaan ja painellaan saumat sileiksi sormin. Ja uuniin, hienosti onnistui ja hyvää oli ja syötykin jo aika päivää sitten.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...