maanantai 21. huhtikuuta 2014

Lihapiirakka, jonka voimalla valmistuin nykyiseen ammattiini

Tämä kuva ei ole ihan paras mahdollinen, mutta maku alkaa nyt hioutua sihen, mitä äitini teki minulle, kun lähdin kotoa opiskelukaupunkiini kauas viikonlopun jälkeen. Minulle tietty tuolloin pakattiin laukut täyteen ruokaa, mutta tämä oli se, jolla loppujen lopuksi valmistuin. Olen tätä kokeillut useaan otteeseen itse sittemmin ja vasta nyt resepti alkaa hioutua täydelliseksi.
Pohjaan tulee 2dl vehnäjauhoja
2dl hiivaleipäjauhoja
100gr pehmeää voita
1.5tl leivinjauhetta
Mitataan pohjaan tulevat ainekset kulhoon, melko nopeasti käsin vaivataan ja sitten taikina rauhoittumaan jääkaappiin.
Täytteeseen tulee 400gr (luomu)jauhelihaa
1 sipuli silputtuna ja kuullotettuna
3-4dl keitettynä riisi, keitetään lihaliemikuutiossa
n. 1-1.5dl kermaa
Mustapippuria myllystä, suolaa

Kuullota sipulisilppu, ruskista jauheliha. Mausta. Lisää keitetty riisi. Tarkista maku, lisää kerma ja sekoita.

Kauli puolesta taikinasta pohja, nosta tämä pellin päälle. Levitä täyte. Kauli puolesta taikinasta kansi ja levitä täytteen päälle, nipistä reunat kiinni. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla.
200-225 astettta n. 25-30 minuuttia. Ihanaa maidon kanssa!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...