tiistai 14. lokakuuta 2014

Kasvislasagne


Ei ollut sitä, mitä mainostettiin...
Tässä pari versiota kasvislasagnesta. Tuo ylempi oli sellainen, että sen pystyi markkinoimaan myös lihansyöjille ja oli onnistunutta. tuo oikealla oleva  oli sellainen, jota hesarin ruokaliitteessä mainostettiin syksyn parhaana kasvislasagnena. Maistettiin kaikki vähän. Loppu meni kompostiin. Sitä tuli vielä aivan järkyttävän iso annos, kuten kuvasta voi havannoida. Mutta joko itse sössin, tai muuten vaan ei sopinut meitin makumaailmaan. Aivan törkeen työläs, koko aamupäivä vielä meni valmistamiseen...Kompostissa toimi hyvin.

Toi ylempi oli älyttömän hyvää, vaikka kuva jälleen sellainen mallia koiran oksennus.
Ja mitään pikaruokaahan lasagne ei koskaan ole.

Tarvitaan: lasagnelevyjä
1 munakoiso,
1 kesäkurpitsa kuutioituna
pari palloa mozzarellaa ad 225gr
herkkusieniä pieni laatikollinen siivuttuina
1 punainen paprika kuutioituna, siemenet tietty pois
kirsikkatomaatteja yks rasia
basilikaa paljoan

JUUSTOKASTIKE ihan perinteinen
sulata 2 rkl voita kattilassa, lisää 2 rkl vehnäjauhoja koko ajan sekoittaen, vähitellen nauhanan 4 dl maitoa, koko ajan sekoittaen, kunnes sakeutuu. Lopuksi juustoraasetta 100gr. Mausta mustapippurilla myllystä

TOMAATTIKASTIKE
1 sipuli pilkottuna
valkosipulia pilkottuna sopivasti 3-4 kynttä ainakin
kuulota sipuli ja valkosiouli öljyssä pannulla, älä ruskista
lisää 1 tölkki tomaattimurskaa, 2 dl kuivaa valkoviiniä, mausta oreganolla, basilikalla, mustapippurilla ja anna hauta pienllä tulella n. 20 minuuttia. Pieni ripaus sokeria tomaatin kanssa ei ole pahitteeksi. Tarkoitan pieni.

Munakoiso viipaloidaan, pistetään hikoilemaan suolalla, eli ripottele suolaa päälle, kuivaa viipaleet. Paista muut kutioidut kasvikset ja sienet pannulla.

Sitten vaan lasagnevuokaan pohjalle tomaattikastiketta siten,että pohja peittyy, lasagnelevyt tämän päälle. Sitten kasvisseos, munakoisoviipaleet, mozzarellaviipaleet, jonka päälle tomaattikastiketta, basilikaa ja taas sama juttu. Lopuksi päällimmäisenä lasagnelevyt, siihen sitten maitokastike päälle valutetaan , päälle justoraastetta, pilkottuja kirsikkatomaatteja, baslilikaa. N. 200 astetta, voi olla vähän allekin eli 180 n. 45 minuuttia. Ennen tarjoilua on hyvä odottaa, että nesteet imeytyvät.
Ei paha. Eikä taatusti jää nälkä.
Tuon toisen ohjeen jätän  nyt väliin. Sattuneesta syystä...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...