Joo ,pekonista on moneksi. Salaateissa se toimii.
Tehtiin sunnuntai-illan ratoksi kevyttä iltapalaa.
Tarvitaan pektii pekonia, leikkaa saksilla poikittaissuuntaan vajaa puoli cm leveiksi siivuiksi.
-pinjan siemeniä sellainen reilu 4 rkl
-patonkia 10-12 siivua
- baby-pinaattia reilusti
-jäävuorisalaattia, reilusti
-aurajuustoa n. 100-150gr pieneksi murustuettuna
-hillosipuleita vajaa 10, siivuttuna
Kastikkeeseen oliiviöljyä 4-5 rkl, 2 tl Dijoun sinappia, vajaa 2 rkl hillosipulinestettä ja mustapippuria myllystä. Ei tarvitse suolaa.
Sekoita kastikeainekset esim kahvimukissa, heitä kastike laakeaan salaattikulhoon, siihen päälle pinaatti, salaatti
Paista oliiviöljyssä pekoni, lisää pinjansiemenet, älä käräytä. Nosta pannulta talouspaperin päällee rapistumaan, jäljelle jäävässä rasvassa paistetaan leivät.
Lopuksi pekoni-pinjansiemenet lisätään salaattiin, lisätään aurajuustot ja varovasti käsin sekoitetaan. lopuksi mukaan leipäpalat. Oikein sopivaa pimeän ajan kevyttä iltapalaa...
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti