sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Sikahyvä salaatti pekonista

Joo ,pekonista on moneksi. Salaateissa se toimii.
Tehtiin sunnuntai-illan ratoksi kevyttä iltapalaa.
Tarvitaan pektii pekonia, leikkaa saksilla poikittaissuuntaan vajaa puoli cm leveiksi siivuiksi.
-pinjan siemeniä sellainen reilu 4 rkl
-patonkia 10-12 siivua
- baby-pinaattia reilusti
-jäävuorisalaattia, reilusti
-aurajuustoa n. 100-150gr pieneksi murustuettuna
-hillosipuleita vajaa 10, siivuttuna
Kastikkeeseen oliiviöljyä 4-5 rkl, 2 tl Dijoun sinappia, vajaa 2 rkl hillosipulinestettä ja mustapippuria myllystä. Ei tarvitse suolaa.

Sekoita kastikeainekset esim kahvimukissa, heitä kastike laakeaan salaattikulhoon, siihen päälle pinaatti, salaatti
Paista oliiviöljyssä pekoni, lisää pinjansiemenet, älä käräytä. Nosta pannulta talouspaperin päällee rapistumaan, jäljelle jäävässä rasvassa paistetaan leivät.

Lopuksi pekoni-pinjansiemenet lisätään salaattiin, lisätään aurajuustot ja varovasti käsin sekoitetaan. lopuksi mukaan leipäpalat. Oikein sopivaa pimeän ajan kevyttä iltapalaa...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...