Liha käy lihamyllyn läpi muutaman kerran |
Makkaraan tuli lampaan lihaa sellainen kilon verran, ja silavaa sellainen sopiva määrä, 300-400gr.
Lihamössön maustaminen |
Sekoita mausteet lihamössöön ja tee koepala mikrossa, jotta tarkistat mausteet.
Kanamakkarassa oli
broileria 400-500gr, silavaa n. 100-200gr, persiljaa silputtuna, tilkka valkoviiniä, sinihomejuustoa, suolaa,kuivattua chiliä, mustapippuria, valkosipulia ainakin. Nämä inspiroidaan.
Varsinainen makkaran teko, hmm... |
Tämä ei
tosiaan ole tosikoille ja valmistuksen aikana ei ole kiellettyä myöskään
makkaran tekijöiden ottaa olutta. Suoli sitten vaan pursottimeen,
lihamössö koneeseen ja vot. Siitä se lähtee. Kun makkara on valmis, se
esikypsennetään alle 100 asteisessa vedessä suuressa kattilassa. Kun se
on valmis, makkara tulee pinnalle. Tässä vaiheessa jo pieni neula on
tarpeen. Makkaran pintaan pistellään pieniä reikiä, jottei se pamahda
rikki. Tämä toimenpide jatkuu myös lopullisessa valmistuksessa, kun makkarat heitetään pannulle kypsymään. Sairaan hyvää ja tosi hauskaahan
meillä oli! Tekemiseen kuluu aikaa sellainen pari kolme tuntia hyvinkin, eli ihan pikaruoasta ei ole kyse.
Sairaan hyvä lopputulos, ja vattat täynnä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti