Meillä on vähän muotoutunut sellainen tapa, että sunnuntaisin pitää tehdä jotain spesiaaliherkkua, lieventääkseen maanantai-angstia. Ja nyt hiihtoloman jälkeen tälle oli erityinen tilaus. Lisäksi kaapissa on edelleen pari purkkia kuivattuja suppiksia, joita pitää käyttää, ennen seuraavaa sienikautta.
Pohja on helppo.
3 dl vehnäjauhoja, puoli tl suolaa. näiden sekaan hieman pehmennyt voi nypitään. 100gr voita. Lopuksi taikinaan sekoitetaan 1 kananmuna ja tarvittaessa vettä 1-2 rkl. me ei nyt laitettu vettä ja ihan hyvä tuli. Taikina nopeasti kasaan ja jääkaappiin jäähtymään.
Täytteeseen 1 paketti suolattuja kanttarelleja ja aika paljon kuivattuja suppilovahveroita. ne täytyy laittaa vaan veteen ensin, jotta turpoavat. Lisäksi 1 iso purjosipuli, n. 5 valkosipulin kynttä surpiirteisesti pilkottuna/viipaloituna, 1 pkt pekonia.
Laita pannulle vähän öljyä, lisää pienennetty pekoni. Minä leikkaan kylmästi saksilla pieniksi, sitten viipaloitu purjo kuullotetaan. Lopuksi nopeasti valkosipuli ja sitten sienet. Muista liuottaa sienet vedessä, siis ne suolasienet ja huuhdella suolat pois. Leikkasin myös kylmästi saksilla sienet pieniksi. Sitten pannulla jokunen minuutti. Mausta lopuksi mustapippurilla
Tässä vaiheessa voit levittää taikinan vuokaan, myös reunoille. Laita uuniin pohja paistumaan 175 astetta 15 minuuttia n. Alkuun päälle folio,. mutta otin pois, kun ei oikein paistunut.
Lopuksi tee muna-maito. tarvitaan yksi purkki 200gr ranskankermaa, 2dl maitoa, neljä kananmunaa, emmental-juustoraastetta muutama desi, tuoretta timjamia ja tarvittaessa voi lisästä persiljaa, jos kaapista löytyy. Mausta mustapippurilla ja ihan tilkalla suolaa.
No, esipaistetun pohjan päälle sienimössö, jonka päälle muna-maito.
Uuniin 180 astetta sellainen puoli tuntia, kun on saanut mukavasti väriä. Hyvää oli!
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti