perjantai 6. helmikuuta 2015

Suklaakakku

Aika harvoin tulee kakkuja tehtyä, mutta tätä oli pakko kokeilla. Tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin, koska maku paranee vain odotellessaan.
itse taikina on hellpo tehdä monitoimikoneessa, tai miksei käsinkin.
Tarvitaan 100g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
n. 3 dl sokeria, jotka vatkataan kuohkeaksi. Tämän jälkeen yksitellen huoneen lämpöiset kananmunat, joita siis kaksi. Sitten lisätään koko ajan sekoittaen vanilijasokeria vajaa yksi tl, rwilu 1 dl kaakojauhetta, vajaa 1 tl leivinjauhetta, vajaa 1 tl ruokasoodaa ja ripaus suolaa. Tämän jälkeen jauhoja  n. 1.3dl, , vajaa kaksi l täysmaitoa, ja lopuksi vielä n. 1.3dlvehnäjauhoja. Irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 20cm ja uuniin 170 astetta n. 25-40 minuuttia.

Täytteeseen: mitatataan sokeria ad 6dl, n. 1 rkl vaaleaa siirappia, runsas 3dl kaakaojauhetta, 6 dl vettä kattilaan, kiehauta. Samalla Maissitärkkystä 3.6dl vajaa kaksi dl vettä ja sekoita kunnolla liisteriksi, vatkaa taikina kunnolla, varo, ettei klimppiydy. Kiehauta. Lisää vaniljasokeria vajaa 1 tl ja voita pilkottuna n. 85g. Maista, ja tarvittaessa lisää vaniljasokeria tarvittaessa.

kun kakkupohja on valmis, leikkaa terävällä veitsellä päältä ohut kerros, pistä Bamixiin ja jauha murusiksi. Tätä ei tarvitse paljoa, vajaa dl.

Sitten jaa pohja kahtia ja levitä toisen päälle reilusti kiisseliä. Kansi päälle ja reilusti kiisseliä kakun päälle ja reunoille. Sitten vaan murusia ripotellaan kauttaaltaan kakun päälle ja koko systeemi jääkaappiin odottelemaan syömistä.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...