maanantai 8. kesäkuuta 2015

Grilliruokaa: Filet mignon pekoniin käärittynä sekä kasvisvarras ja täytetyt herkkusienet

Kun haluaa oikein herkutella grilliruoalla, tätä kannattaa kokeilla. Tarvitaan sisäfilettä, jonka ympärille kiedotaan paistinarulla 1-2 pekonisiivua.
Pihvit otetaan jääkaapista hyissä ajoin puolisen tuntia ennen grillaamista. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla myllystä molemmin puolin. Öljyä pihvit mol. puolin (tässä suihkepullo toimii)  ja siis ne pekonit siihen ympärille. Suora lämpö  4min sitten kyljelleen 2 min ympäriinsä ja käännä toinen puoli 6minuuttia.

Kasvisvartaat:
Punainen paprika
keltainen paprika
munakoiso
kesäkurpitsaa
perunaa

Keitä perunoita ensin hetken, muuten jäävät raa'aksi. Paprikat kuoritaan siten, että ne laitetaan uuniin grillivastusten alle siten, että kuori alkaa hieman tummua ja kuplia, sitten siiviiseen astiaan jäähtymään ja kuoren pitäisi lähteä suht koht helposti irti. Paprikoista postetaan siemenet
Helppoa, leikkataan mukavan kokoisia viipaleita ja asetetaan ne vartaaseen, öljyä ympäriinsä, mustapippuria ja suolaa ja sitten grillaamaan. tasaisesti kaikkialta.

Täytetyt herkkusienet:
osta isoja herkkusieniä. Poista jalka npsauttamalla. Täytä herkkusienet. Tässä käytetty osaan sinihomejuustoa, osaan vuohenjuustoa. vuohenjuuston kanssa sopii muutama basilikan lehti. Muutoin ripaus, ylläripylläri -mustaa pippuria. Sitten vaan folioon ja grilliin.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...