lauantai 26. syyskuuta 2015

Kaalilaatikko Gruusialaiseen tapaan

No on ollut hiljaiseloa. Syystä tuntemattomasta.  Ruokaa on tullut tehty ja syötyä ja kuviakin otettua. Jostain syystä ne eivät ole päätyneet tänne asti. Tämä nyt oli sellainen resepti, jota ystäväni kehui ja siitä innostuneena halusin kokeilla minäkin. Kaalilaatikko ilman lihaa, hmm...tämä meillä aiheutti primitiivisen vastustuksen  välittömästä, mutta tämä toimii! Ja kuulemma saisi tehdä uudestaankin!?
Itse tein  tästä puolikkaan annoksen, mutta se ei oikein riitä mihinkään, joten suosittelen lämpimästi tätä isompaa annosta.

1kg suikaloitua keräkaalia
3-4 dk vettä
2 sipulia pilkottuna
valkosipulia, 4-5-6 kynttä, tai enemmän
2 suolakurkkua
4 purkkia tomaattipyreetä
2 purkkia smetanaa
4 tl omenaviinietikkaa
2 tl meiramia (käytin kuivattua)
2 tl timjamia
1-2 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1-2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaa
 3dl emmentaljuustoraastetta

Suikaloitu keräkaali kattilaan veden kanssa kiehumaan 15 minuutiksi, lisää sipuli ja valkosipuli, ja hauduta vielä viitisen minuuttia, lisää tarvitt. vettä.

Lisää pilkottu suolakurkku mukaan, sekoita loput ainekset, paitsi juusto.

Kaada mössö vuokaan ja päälle juustoraaste ja uuniin 180 astetta vajaa tunti. suojaa pinta tarvittaessa foliolla, ettei käy kuten meillä, eli kuivahda. Voit kokeilla, välillä, onko kaali pehmeää. Kaalilaatikko, tuo lapsuuden koulun takuuvarma inhokki on päässyt uuteen nousuun!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...