sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Haudutettu juurespata

Tässä syysruokaa parhaimmillaa. Sopii myös lisukkeeksi lihalle tai vaikka sellaisenaan.

tarvitaan:
Salottisipuleita reippaasti 4-5 reilusti paloiteltuna
Valkosipulia samoin reiluina palasina ainkin 4
Lanttua pala kuorittuna ja lohkottuna
palsternakkaa samoin
juuriselleriä 1-2 palaa
porkkanoita n. 3 suurehkoina lohkoina
piparjuurta raasteena reilusti
laakerinlehtiä 3-4
suolaa, pippuria myllyst
tiraus hunajaa
2-3 dl kasvislientä
 1 tlk tomaattimurskaa


1) pilko kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi
2) kuullota niitä muutamia minuutteja öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli myöhemmin, älä ruskista niitä!
3) laita kasvikset uunipataan, lisää piparjuuri, mausteet, hunaja, lisää kasvisliemi, tomaattimurska, sekoita koko höskä
4) uuniin 180-200 astetta vähintää 40 min.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...