ehkä vähän klisheinen tämä uuniomena-juttu. oli nyt kuitenkin hyvää ja aina käyttökelpoinen resepti.
Hanki omenat, esim neljä kiinteää makeaa omenaa. Poraa siemenkodat pois, älä omenan läpi.
Omenasiideriä vajaa desi
Morttelissa murskaa saksanpähkinöitä karkeaksi alle 10
mantelirouhetta
fariinisokeria n. 1 rkl
tiraus suolaa ja muskottipähkinää. Kiehauta siideri, lisää muut aineet. Laita kanelitanko jokaisen omenan sisään, täytä mössöllä. Pistä uuniin ja heitä vähän voita päälle ja siideria pohjalle. 180 astetta ainakin 60 min. Tarjoa ranskankerman ja hunajan kanssa. Tämän kanssa Calvados ei ole hassumpaa.
Alla syksyinen kuva aamuisesta auringonnoususta merellä. Todella aavemaien, mystinen tunnelma. jotenkin jäi odottelemaan, että kuka usvasta nousee..
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Nämä tein jo aikaisemmin ja ohjeet ovat Hellapoliisin kirjasta. Piirakat tein luokan juhliin ja hyvin tekivät kauppansa. Kana-feta-pesto...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti