sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Kanaa slaavilaiseen tyyliin

Kuva ei tietenkään tee oikeutta tälle ruoalle. se, mitä kaikkea tähän laitetaan aiheutti hieman ahdistusta, mutta lopputulos oli hyvä, parempi, kuin mitä kuva antaa uskoa. Ja tämä tarjoillaan tietenkin riisin kanssa. Maku mun mielestä sellainen, että sopii hyvin perheen ruoaksi ja vaikkapa jopa työpäivän jälkeen tehtäväksi.
Tarvitset 600gr hunajamarinoituja kanafileitä 8mä en juurikaan käytä valmiiksi marinoituja, mutta nyt se kyllä toimi)
vettä 1.5dl
1 prk smetanaa
vajaa 1 tlk tomaattimurskaa
1 punainen paprika
pala purjoa viipaloituna
1 pss sinihomejuustoa
Lisäksi valkosipulia, mustapippuria, sekä suolaa

Leikkaa fileet sopiviksi paloiksi ja heitä öljyttyyn pannuun paistumaan, lisää pilkottu paprika ja paista hetken. Lopuksi purjorenkaat. Ja jos uskallat niin, ettet ruskista valkosipulia, voi puristaa sen tässä vaiheessa pannulle ja pyöräyttää pannulla. Jos et uskalla, purista se myöhemmin, kun olet laittanut veden pannulle, eli nyt vesi 1.5dl ja anna muhia jonkun aikaa. Sitten smetana ja rauhallisesti keittelet 5-10 minuuttia, Lisää sitten tomaattimurska, mausta ja lopuksi sinihomejuusto. Jos lisäät suolaa, muista että juusto on suolaista, eli suolan voit heittää lopuksikin. makujen sekamelskasta tulee varsin käypänen ruoka.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...