Myös pannukakku kuuluu samoihin "perinneruokiin" Resepti kulkee suullisena perimätietona ja minä en siitä niin hyvää saa, en sitten millään.
Hernekeitto
Puoli kiloa kuivattuja herneitä
alle kilo possun lihaa (vähän rasvaakin)
1 sipuli
2tl suolaa
1/2-1 tl meiramia
Laita jo edellisenä iltana herneet likoamaan 2l vettä. Huuhtele herneet ja poista roskat
Seuraavana päivänä laita herneet liotusvedessä kiehumaan, minä lisäisin lihanpalat jo nyt kiehumaan. Leikkaa siis liha sopivan kokoisiksi paloiksi. Keitetään miedolla lämmöllä parisen tuntia ja lisätään vettä tarvittaessa.
Pannukakku
1 litra maitoa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoa
1/2-1 tl suolaa
Vatkataan kevyesti ja annetaan kohota taikinan jonkun aikaa
Uuni lämpenemään n. 200 astetta. Korkeareunainen uunin pelti uuniin ja siihen n. 50g voita, joka sulatetaan uunissa ja levitetään uunin pellille. Kumotaan taikina pellille ja uuniin, kunnes näyttää olevan kypsä, eli alkaa ruskistua riittävästi. Tänään päällä itse tehtyä omenahilloa viime syksyn omenista pakkasesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti