sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kasvisvokkia ja possun sisäfilettä ja kalakukkoa

 Kalakukkoa söimme viime sunnuntaina. ja senhän pitää olla ahvenkukkoa. toinen Partanen oli myymässä kauppamme pihalla ja kytsin sitä monta päivää, että varmasti saadaan pöytään aitosavolainen kalakukko, opiskeluaikojen kunniaksi. Ei voi mitään, mutta hyvää oli, vaikka väärin tietenkin sen leikkasin, sitä en opiskelun tiimellyksessä oppinut, kalakukon oikeaoppista leikkaamista ;)
Tänään pitkästä aikaa wokkia. Ihan unohtunut, miten helppoa se wokkaaminen on. Toisaalta meidän perheen makuun on hieman enemmän kypsytetyt kasvikset, kun ne rapsakat. mut sitten niitä kypsytetään enemmän. Ei kai siitä piiskaa saa.
tähän tulee
kukkakaalia
kolme pientä sipulia renkaiksi leikattuna
pari porkkanaa siivutettuna
1 pieni kesäkurpitsa
4 valkosipulia pieniksi paloiksi
Nämä wokkiin öljyyn paistoon
ja kun se vähän näytti aneemiselta, niin lisäsin yhden pussin Spice up, valmista kastiketta maku valkosipuli+chili, joka oli juuri sitä, mitä se kaipasi, jätin hautumaan pienellä lämmöllä kannen alle.

lisäksi possun sisäfile n. sentin viipaleiksi paistetaan erillisellä pannulla öljyssä, mausta. suolalla ja pippurilla ja lopuksi kermaa n. 3dl ja saa hautua vähän aikaa.

tietenkin tähän voi käyttää myös vaikka kanaa tai kalaa, mikään ei estä.

Riisi tietty tämän kanssa, mutta meillä oli niin nälkä, että vedettiin ilman riisiä ja toimii sekin kyllä.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...